Cartierul Crinului este situat in zona de vest a capitalei, comuna Chiajna fiind practic parte a cartierului Militari. Locatia complexului se remarca pe piata imobilara printr-o retea de transport variata, ceea ce face ca zona sa fie foarte usor accesibila din diferite parti ale orasului.

Pozitionarea ansamblului permite accesul facil atat catre centre comerciale precum Militari Shoping Center (Decathlon, H&M, Koton, Collin’s, C&A, Hervis, Humanic Animax), Supermarketul Auchan, METRO, Praktiker, Mega Image, dar si catre gradinite si scoli.

Comuna Chiajna este situata in partea de vest a Municipiului Bucureşti, ca o prelungire a cartierului Militari. Data exacta a intemeierii satului Chiajna, precum si denumirea initiala a acestuia nu sunt stabilite cu exactitate, insa este cunoscut faptul ca in anul 1787 când palatul lui Constantin Voda Epsilanti de pe mosia Cotroceanca a ars, satul Chiajna exista deja. Astfel, atat cronica orala, precum si povestirile batranilor satului relateaza faptul ca inceputurile acestei comune sunt legate de cele 17 familii ce au fost aduse de catre imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. Actuala comuna Chiajna are aceasta forma din anul 1968, an in care Comuna Rosu, avand in componenta satele Rosu, Giulesti si Putul lui Craciun, a fost  desfiintata, iar satul Rosu a fost transferat catre comuna Chiajna.

Conform surselor istorice, denumirea comunei provine de la numele Jupanesei Chiajna, soţia vornicului Cernica-Striberiu. Acestuia i-a aparţinut la inceput moşia pe care cele 17 familii de Cernavodeni si Stricleni (satul Streclau-Silvin din Bulgaria) si-au construit asezamantul.